חיבור הגוף והנפש

10 שיטות המובילות לסדנאות הקשורות בין החיבור הגוף והנפש

זה כבר לא חידוש: יש קשר הדוק בין הנפש והגוף. אם לפני כמה עשרות שנים הרבה גבות היו מורמות על האמונה בחיבור הזה, היום זה כבר הרבה יותר ברור ומקובל, קיימות גישות פסיכוסומטיות רבות, וגם ברפואה הקונבנציונלית יותר ויותר מכירים בקשר ההדדי בין הנפש והגוף. בכך ששניהם מהדהדים האחד את השני,כשני צדדים של אותו המטבע.

כשאין התאמה בין המעשים שלנו לתחושת הפנימית, כשאיננו קשובים לעצמנו , דוחקים בעצמנו או מכריחים את עצמנו לעשות דברים שאנחנו לא שלמים איתם, הגוף מתחיל לאותת ולהזהיר.

הוא המבקש מאיתנו להיות קשובים לעצמנו, אל הקצב ואל המידה שלנו.

עלינו ללמוד להקשיב לקול הפנימי שלנו, שיודע בדיוק מה נכון עבורנו.

כאמור, היום ישנן לא מעט גישות שעוזרות לנו להקשיב לעצמנו, שמתמחות בשיפורהחיבור בין הנפש והגוף. לפעמים קשה לדעת באיזו גישה או שיטה לבחור, מתוך השפע שקיים. כדי לעזור לכם, אספנו עבורכם את 10 השיטות המובילות לסדנאות הקשורות בחיבור בין הגוף והנפש. קבלו אותן (ואת עצמכם) באהבה :

עשרת המופלאות                          

  1. מדיטציית מיינדפולנס

    מיינדפולנס (או בעברית: קשיבות) זה זרם מדיטציה, שמכוון אותנו להתחבר אל הנשימה שלנו ואל תחושות הגוף, דרך מודעות קשובה.

    הקשיבות מתוארת כ”מודעות מכבדת ונטולת שיפוט” והיא מתפתחת מתוך הפניית תשומת לב שאינה שיפוטית אל החוויות המתרחשות בכאן ועכשיו.

  2. ריברסינג

    ריברסינג או “נשימה מעגלית” הוא תהליך של ניקוי רעלים רגשיים, על ידי נשימה בקצב אחד ומהיר, שמביאה אותנו לשחרור פיסי ורגשי של טראומות ורגשות עצורים בגוף.טראומה רגשית מתבטאת ברמה הפיסית כחוסר נשימה, או כיווץ בסרעפת. הנשימה המעגלית מפעילה את הסרעפת ומשחררת אותה, ומאפשרת צוהר לשחרור הטראומה הרגשית.

  3. ניקוי רעלים

    ניקוי רעלים פיסי חשוב לא פחות מניקוי רגשי. הגוף שלנו אוגר בתוכו כבדות ועומסים מיותרים, שמקשים עליו להתנהל בקלילות ובזרימה. ניקוי רעלים יתפרש על טווח זמן של בין שבוע לשבועיים, ויכלול מזונות חיים שמקלים על העיכול, שתייה מרובה של מים ותה מטהר, ובחלק הזמן (לפעמים בכולו) התפריט יכלול נוזלים, כדי למזער את הוצאת האנרגיה העיכולית.

  4. התמקדות (focusing)

    התמקדות היא גישה שמתרגמת את החיבור בין גוף לנפש לדו שיח, שמאפשר מתן מקום לכל הקולות המנוגדים שנמצאים בנו. ההתמקדות עוזרת לשמוע את התחושות הגופניות , להתבונן בהן, לשמוע את קולן ואת מה שהן מנסות לספר לנו על המצב הרגשי-נפשי שלנו.

  5. פסיכותרפיה ברוח הגישה האנתרופוסופית

“הנפש מקומה בין הווה בן-חלוף ובין תמידיות, בין הגוף ובין הרוח”

רודולף שטיינר, “גוף, נפש, רוח”.פסיכותרפיה בהשראה אנתרופוסופית מתייחסת לדינמיקה של ההתפתחות שמתבטאת בתמונת האדם השלם כגוף, כנפש וכרוח.

  1. אקסטטיק דאנס

    סדנת ריקוד שאורכת לרוב כשעתיים, אך ישנם ריטריטים ארוכים יותר, של ריקוד ללא הפסקה, בלי דיבורים וללא תקשורת, כל רוקד עם עצמו, הגוף, והמחשבות שלו. ניתן לקרוא לזה גם מדיטציה בתנועה כי הריקוד האקסטטי לחלוטין מביא לשלווה גופנית ורגשית.

  2. עוצמת הרכות

    גישת טיפול שמשלבת שיח עם נענוע של הגוף בקצב פעימת לב התינוק, מרגיעה ומחברת אל הרגשות דרך שחרור הגוף.

 

  1. טנטרה

    הטנטרה כתרפיה, מאפשרת התמודדות עם טראומות רגשיות ומיניות. כמו כן, היא מאפשרת תקשורת טובה יותר של המטופל עם עולמו הרגשי, ותקשורת שלו עם הסביבה.

  1. יוגה

    לא חשבתם שנסיים את הרשימה ונשאיר את היוגה בחוץ. תרגול גופני שמביא לרגיעה והשקטה פיסית ונפשית. יש מגוון סוגים של יוגה, יש תרגולים בפנים, בחוץ, בהפרדה נשית וגברית וגם בעירום.

  1. ויפסאנה

    סדנת תרגול מדיטציה בשתיקה, שאורכה המקובל הוא עשרה ימים. בויפסאנה אנחנו מעמיקים שורשים במודעות שלנו ומתחברים למקום השקט שנמצא בכולנו, על ידי התנתקות מצורכי הגוף כמו אכילה מרובה ולא בריאה, מסכים או מסיחים אחרים.

 

פסטיבל אגוורה הנו פסטיבל נטוריסטי (נודיסטי) שמתחיל את דרכוגם בישראל. הפסטיבל יתקיים 4 פעמים בשנה: פעמיים בשנה בצפון הארץופעמיים בשנה בדרום הארץ. מוזמנים להצטרף אלינו, לקבל את עצמכם כמו שאתם, להשתחרר, לרקוד, ולהנות מהחופש לבחור.

תבואו איך שאתם.